Mares lactants amb els ulls embenats modelen la matèria i creen formes per ser mirades. Imaginar i posar-hi paraules. Poesies, cançons, contes. Enriquir llenguatge i imatges de la lactància.

dijous, 14 de febrer del 2008

01. MANSMATERIA/MATER LACTEA


Guido Dettoni proposa el nom MATER LACTEA per anomenar l’acció artística col•lectiva inspirada en el seu procés de treball Mansmatèria i que es viscuda per mares que alleten o han alletat o en tenen la intenció. Nens i nenes també poden participar-hi. Una acció per difondre i afirmar la practica de la Lactància Materna.

Les mans de les mares modelen amb els ulls embenats matèria mal•leable. No hi ha intenció, només la consciencia de la condició i responsabilitat de ser mares portadores de nutrició. Es deixen portar pel moment i la musica, amanyagant la matèria. Aquesta testimoniarà tota sola el que les mans li transmeten.
Després, Guido Dettoni presentarà les imatges digitals corresponents a un punt de visió, escollit per les mares i els nens que les han modelat.


Imatges destinades a ser mirades per imaginar i posar en paraules allò que suggereixen. Composicions que generen, per tant, paraules amb les que es pot escriure poesia, cançó, contes o be tot simplement descriure visions. Paraules que així arribaran també a configurar el llenguatge de la Lactància Materna, fins ara poc definit per la limitació d’aquesta practica. Es parla d’allò que passa i no d’allò que passa massa poc.

MATER LACTEA és també un moviment proposta per afirmar i difondre globalment la pràctica de la lactància materna. Un moviment que pren forma amb la acció Mansmatèria/Mater Lactea i que està obert també a tota iniciativa que s'hi pugui afeigir per enriquir-lo, com musica, imatges, escriptura, teatre dansa, etc.