Mares lactants amb els ulls embenats modelen la matèria i creen formes per ser mirades. Imaginar i posar-hi paraules. Poesies, cançons, contes. Enriquir llenguatge i imatges de la lactància.

divendres, 15 de febrer del 2008

03. EXPERIMENT MANRESA - PART II / 13.09.2007


La segona part ha consistit en la projecció a la Biblioteca de Manresa el 13 de setembre 2007 del vídeo del taller i de l’animació realitzada per Guido Dettoni de l'experiment amb la qual es va verificar que les formes poden esdevenir paraules, sorprenents i reveladores, relacionades a la lactància.





Les mares que ho varen veure, així com altres assistents, posaren en paraules allò que veien i sentien.

Paraules del 13 de setembre (1ra sessió)

Papallona. Dos pits. La primera divisió cel·lular. La primera imatge: una rosa que s’obra / un úter que s’obra. Quan es divideix l’òvul. Llavis oberts. Una piscina. Un ull en formació que encara no es pot obrir. Pits. Rosa. Molinet de vent. Cargol. Cara d’una Mantis Religiosa (la que es menja el mascle). Capoll de flor. Niu d’insecte. Braços d’un home a dalt i a baix. Cuixes de pollastre. 2 Donuts. Cor de veritat (l’òrgan). Papallona – imatge infantil (infància). Transformació. Dona oberta estirada. Xoriços. Uns llavis. La pelvis. Pulmons. Esponja. L’oceà des del cel. Flor ben oberta.
Maternitat / Pit / Òrgans / Reproducció. Enllaç de dos que son un i d’un que son dos. Massa definició a la papallona. La Terra, una flor, una papallona, una flor que s’obre, un sol, la pelvis, una panxa amb un nen a dintre (la visió de la filla gran d’una de les mares)
Transformació constant de la vida. Maternitat – una transformació més, les dones hem de permetre una gran transformació tant física com psíquica perquè es pugui produir la vida. Si no permetem la transformació no pot fluir la llet. Deixar fluir la vida
La primera imatge: vagina que es va obrint. Les imatges de dos formes que es separen evoquen les fases embrionàries de la partició cel·lular on s’inicia la vida. Ull tancat. Figura de dos cossos de cara tocant-se per les mans fusionades profundament . Tocant-se per mans i cares


Paraules del 13 de setembre (2na sessió)

Porositat. Creixement. Atmosfera. Lleugeresa. Transformar. Tenir el fill en braços. Hi es o no hi es / Lleugeresa del tot (papallona). Contenció. Diferents mares, diferents nens. Flor de pas al bebè que neix que creix. Que son diferents. Vida intrauterina. Misteri de la vida. Recordant la mare. El inici del simple fetus, alegria, vida, creixement. Vida uterina. Gestació / Creació de la vida. Recipients on recollir els seus bebès. Tenir en braços. Fora. Acolliment. Misteri de la vida. Contenció, acollir. Transformació. Inspira la natura, la vida, la terra, els colors, perfecte, en línia. Vida, natura, com un món perfecte. Molt maco. Fusió amb la criatura. Abraçada. Món sense contaminar. Natura sana. Partia d’un inici. Que som animals de la evolució, la gestació. Acolliment. Misteri. Punt d’inici. Quan es separen les dues cèl·lules. La terra ven neta. Metamorfosis. Com un Tot. Nascut, acollit, ja es ell, un ésser. Illa en el mar Energia, alegria.... el que donen els nens.

Amb les paraules aconseguides, Antoni Pons escrigué un text i en Toio Ribas una poesia inspirada
en la animació virtual.

La presntació d'aquest resultat a la "Fedeació Catalana de Grups de Suport a la Lactància Materna" va determinar la continuitat desl tallers arreu de Catalunya, iniciats el desembre 2007 conjuntament anb aquest Bloc MATER LACTEA.